Τοποθέτηση Αλ.Αυλωνίτη στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης επί του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο

Εκτός από την συζήτηση για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας το ενδιαφέρον στη Βουλή εντοπίζεται και στη συζήτηση επί του νομοσχεδίου για τον νέο εκλογικό νόμο.

Έτσι, εχθές τοποθετήθηκε επί του θέματος ο Αλέξανδρος Αυλωνίτης, βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥΡΙΖΑ, στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης & Δικαιοσύνης για το σχέδιο νόμου με βάση το οποίο τροποποιείται ο ισχύων Εκλογικός Νόμος.

Τόνισε το αυτονόητο, ότι το δημοκρατικό μας πολίτευμα απαιτεί η ψήφος όλων να είναι ίση. Δεν θα πρέπει να εξανεμίζεται η αξία της ψήφου υπέρ της υποτιθέμενης “κυβερνησιμότητας”, όρο που επαναλαμβάνει συνεχώς και με φορτικότητα η κυβέρνηση. Δεν είναι δημοκρατικό το εκλογικό σύστημα που προτείνει η κυβέρνηση. Το νομοσχέδιο αυτό προβλέπει ένα είδος στη κυριολεξία “καλπονοθείας” της λαϊκής ετυμηγορίας και τελικά της λαϊκής βούλησης.

Δείτε όλη την τοποθέτηση του για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο “Εκλογή Βουλευτών” στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης (15-01-2020) στον ακόλουθο σύνδεσμο.