Συνάντηση Αυλωνίτη με Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Β.Κέρκυρας 03.11..2020

Με την προσωρινή Διοίκηση της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Βορείου Ιονίου, η οποία εκπροσωπήθηκε από Πρόεδρο Μάκη Μπατσομύτη, τον Αντιπρόεδρο Σπύρο Κοτζιάλη και τον Γενικό Γραμματέα Μέριανο Ανδρέα, συναντήθηκε ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης.

Θέματα οργανωτικής και διοικητικής φύσεως που απασχολούν τους υπαλλήλους του Λιμενικού Σώματος της Κέρκυρας βρέθηκαν στο επίκεντρο της εκτενούς συζήτησης με κορυφαία την τροποποίηση του Οργανογράμματος των Υπηρεσιών, το επίδομα παραμεθορίου και την ανάγκη λειτουργίας Λιμενικού Φυλακίου στη Βόρεια Κέρκυρα.

Οι γυναίκες και οι άντρες του Λιμενικού Σώματος εργάζονται καθημερινά με ανιδιοτέλεια μέσα σε δύσκολες καταστάσεις, εκτιθέμενοι σε αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες. Η αγάπη για τον τόπο τους υπερβαίνει τα εμπόδια των ελάχιστων διαθέσιμων μέσων και των μεγάλων ελλείψεων σε προσωπικό. Οι αντοχές τους όμως, δοκιμάζονται διαρκώς, σημείωσε ο κ. Αυλωνίτης.

Συνέχισε λέγοντας πως «είναι αναγκαία η άμεση αύξηση των οργανικών θέσεων στους Λιμενικούς Σταθμούς του νησιού, ειδικά μετά το 2014 όπου ο τότε Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και σημερινός Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης τις περιόρισε με έναν εντελώς αυθαίρετο τρόπο, καθώς και η αποκατάσταση της ορθολογικότητας στο πλαίσιο των αποσπάσεων και των μεταθέσεων των Λιμενικών». Επιπλέον, ο κ. Αυλωνίτης επεσήμανε πως είναι απαράδεκτο και αντιδεοντολογικό να μην λαμβάνεται το επίδομα παραμεθορίου, καθώς η ακτίνα υπηρεσίας των Λιμενικών του Βορείου Ιονίου αφορά σε de facto ακριτικές περιοχές που γειτνιάζουν τόσο με την γειτονική Αλβανία, όσο και την ανοικτή θάλασσα, ενώ επιτελούν αντίστοιχο έργο ασφάλειας της θάλασσας και των λιμανιών με αυτό που εκτελείται στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. δεν παρέλειψε να τονίσει πως τα ύδατα του Ιονίου πελάγους, η ακτογραμμή της Κέρκυρας, τα Διαπόντια Νησιά και οι Παξοί έχουν τεράστια εθνική και γεωστρατηγική σημασία και πως η Πολιτεία οφείλει να μεριμνήσει για την παροχή όλου του απαραίτητου ανθρώπινου δυναμικού και των υλικοτεχνικών μέσων προς το Λιμενικό Σώμα για την καλύτερη εποπτεία του θαλάσσιου χώρου ευθύνης του. Πρόσθεσε δε, πως η δημιουργία ενός Λιμενικού Φυλακίου στη Βόρεια Κέρκυρα με πλήρη στελέχωση, αποτελεί το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Στο τέλος της εποικοδομητικής αυτής συζήτησης ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. και τα μέλη του προσωρινού Δ.Σ. συμφώνησαν στο συντονισμό των ενεργειών τους και τη συνεχή επαφή, ώστε να αναδειχθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα αιτήματα των Λιμενικών και να πάρουν οριστικά το δρόμο της διευθέτησής τους.

Από το Γραφείο Τύπου

Συνάντηση Αυλωνίτη με Ένωση Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Β.Κέρκυρας