Μάρτιος 2020 – Δραστηριότητα

 

 • Δήλωση για προσφυγικό 02.03.2020

Με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο προσφυγικό, ο βουλευτής Κέρκυρας με το Σύριζα Αλέξανδρος Αυλωνίτης προέβη σε δηλώσεις.

Δείτε σχετικά.

 • Ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλήςγια Αγροτικούς Συνεταιρισμούς & ελαιοτριβεία (04.03.2020)

Ο ελαιώνας της Κέρκυρας, η ενίσχυση της τιμής του ελαιολάδου, τα ελαιοτριβεία και ο κίνδυνος σφράγισης τους λόγω περιβαλλοντικών ζητημάτων και η διαφαινόμενη ιδιωτικοποίηση των συνεταιρισμών ήταν το αντικείμενο της.

https://www.youtube.com/watch?v=n6GyLhauTJU

 • Δήλωση για Δημοτικό Θέατρο 06.03.2020

Με επιστολή που απέστειλε προς τη Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας κα Μερόπη Υδραίου, ο βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατέθεσε τους προβληματισμούς του σχετικά με την κτιριακή φυσιογνωμία του Δημοτικού Θεάτρου της Κέρκυρας και εξέφρασε την επιθυμία του να συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αναβάθμιση του Θεάτρου.

Δείτε σχετικά.

 • Συνάντησημε την προσωρινή διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου ΟΤΑ Π.Ε. Κέρκυρας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ» 07.03.2020

Συνάντηση στις 7 Μαρτίου 2020 είχε ο Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης με την προσωρινή διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου ΟΤΑ Π.Ε. Κέρκυρας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ».

Δείτε σχετικά.

 • Δήλωση για Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας 08.03.2020

Με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο βουλευτής Κέρκυρας με το ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης έκανε την ακόλουθη δήλωση

Δείτε σχετικά.

 • Κάλεσμα διαχείρισης κρίσης λόγω κορονοϊού 12.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Δήλωση Αλ.Αυλωνίτη με Δημάρχους Βόρειας & Νότιας Κέρκυρας 15.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση σχετικά με τιμές ειδών πρώτης ανάγκης 16.03.2020

Ερώτηση κατατέθηκε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Κέρκυρας Αλέξανδρου Αυλωνίτη, την οποία συνυπογράφουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,  προς τον κo Υπουργό Οικονομικών και τον κο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με την παραμονή των τιμών στα βρεφικά είδη πρώτης ανάγκης στα ίδια και υψηλότερα επίπεδα παρά την μείωση του σχετικού φορολογικού συντελεστή από 24% σε 13%.

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στον κλάδο του τουρισμού (εργαζόμενους & επιχειρήσεις) από την εξάπλωση του κορωνοϊού 17.03.2020

Ερώτηση κατατέθηκε στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης,  προς τον κo Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων , τον κο Υπουργό Οικονομικών και τον κο Υπουργό Τουρισμού, σχετικά με την λήψη μέτρων στήριξης των εργαζόμενων και των επιχειρήσεων στον κλάδο του τουρισμού  για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων που επιφέρει η εξάπλωση του κορωνοϊού SARS-COV-2.

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης λόγω κορονοϊού 18.03.2020

Ερώτηση κατατέθηκε στις 17.03.2020 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης,  προς τον κο Υπουργό Οικονομικών και τον κo Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με την χορήγηση οικονομικής ενίσχυσης για την κάλυψη εκτάκτων αναγκών λόγω κορονοϊού.

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για μέτρα στήριξης δικηγόρων 19.03.2020

Ερώτηση κατατέθηκε στις 19.03.2020 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης,  προς τον κο Υπουργό Οικονομικών, τον κο Υπουργό Δικαιοσύνης και τον κo Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, σχετικά με τα μέτρα στήριξης προς τους δικηγόρους που έχουν πληγεί από την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων λόγω κορονοϊού .

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για μη είσπραξη προμηθειών από Τράπεζες 19.03.2020

Ερώτηση κατατέθηκε στις 19.03.2020 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης,  προς τον κο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, σχετικά με τη μη είσπραξη προμηθειών από τις τράπεζες για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό.για μη είσπραξη προμηθειών από Τράπεζες 19.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για μέτρα στήριξης εργαζομένων στα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων σούπερ μάρκετ 20.03.2020

Ερώτηση κατατέθηκε στις 20.03.2020 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης,  προς τον κο Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με τα μέτρα στήριξης προς τους εργαζόμενους στα καταστήματα λιανεμπορίου τροφίμων σούπερ μάρκετ λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού .

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για μέτρα στήριξης αγροτών, κτηνοτρόφων και αλιέων 20.03.2020

Ερώτηση κατατέθηκε στις 20.03.2020 στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας Αλέξανδρος Αυλωνίτης,  προς τον κο Υπουργό Οικονομικών, τον κο Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τον κo Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τον κο Υπουργό  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σχετικά με τα μέτρα στήριξης προς τους γεωργούς, τους κτηνοτρόφους και του αλιείς που έχουν πληγεί λόγω της πανδημίας του Κορωνοϊού .

Δείτε σχετικά.

 • ΔΤ για λειτουργία Α Βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών 20.03.2020

Σοβαρό ζήτημα δημιουργείται  με τη λειτουργία των Α’ βάθμιων Υγειονομικών Επιτροπών στη Κέρκυρα.

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση σχετικά με ΕΛΤΑ 23.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση σχετικά με προφύλαξη Ελληνικής Αστυνομίας 24.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για ανάγκη άρσης της απαγόρευσης της λειτουργίας των μετακινούμενων λαϊκών αγορών. 24.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση σχετικά με μέτρα οριζόντιας στήριξης λόγω πανδημίας 24.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Δήλωση Αλ.Αυλωνίτη για 25η Μαρτίου 25.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για την ανάγκη ενίσχυσης των Δομών Υγείας των νησιών για την αντιμετώπιση της πανδημίας 26.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση σχετικά με τα μέτρα ελέγχου όσων επιστρέφουν από το εξωτερικό 26.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση αύξηση φαινομένων οικογενειακής βίας ως συνέπεια της καραντίνας λόγω Covid 19 26.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για την πλήρωση της θέσεως ιατρού στην Ερείκουσα 27.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση αναφορικά με την στήριξη επαγγελματιών στεγνοκαθαριστηρίων, ταπητοκαθαριστηρίων, πλυντηρίων, σιδερωτηρίων, βαφείων και συναφών ειδικοτήτων και τους εργαζόμενούς τους. 27.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση για την απόφαση της κυβέρνησης να δεσμεύσει 11 εκατομμύρια Ευρώ για την καμπάνια για τον κορωνοϊό 28.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση Αλ.Αυλωνίτη για την ανάγκη ενίσχυσης Κοινωνικής Συνοχής, Νοικοκυριών & Ευπαθών Ομάδων 31.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Δήλωση για τον Μανώλη Γλέζο

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση Αλ.Αυλωνίτη για τους Εργαζόμενους του Καζίνο Κέρκυρας 31.03.2020

Δείτε σχετικά.

 • Ερώτηση-Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων για εξυπηρέτηση πολιτών χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία τους σε υπηρεσίες των Υπουργείων 31.03.2020

Δείτε σχετικά.

 

ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

 • ΆΡΘΡΟ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ 02.03.2020

Η κυβέρνηση οφείλει να απαιτήσει την άμεση σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Δείτε σχετικά.

 • Η Άλλη Όψη” του StartTV ( 05.03.2020)

https://www.youtube.com/watch?v=cJ6fQ2uTbEw

 • Συνάντηση την προσωρινή διοίκηση του Εργατοϋπαλληλικού Σωματείου ΟΤΑ Π.Ε. Κέρκυρας «Η ΚΕΡΚΥΡΑ» 07.03.2020

 • Λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας (08.03.2020)

 • Συνάντηση με αντιπροσώπους Λιμενικού Σώματος 07.03.2020

 • Δημοσίευση στο Left για Ημέρα της Γυναίκας (08.03.2020)

https://left.gr/en/node/321508?fbclid=IwAR0rO9Riov7uuLe45RcQxnnk3LkrmvC_bk23wa3r9K7N6qkK6Iyrrj_fWg8

 • Εμφάνιση στο CorfuChannelκαι στην εκπομπή «ΜΑΖΙ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ» με την Αντριάνα Βλάχου

ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΔΙΚΤΥΩΣΗΣ

 

 • Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ (fb03.2020)

Τώρα είναι ώρα ευθύνης – Άμεση χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών και γενναία δημόσια παρέμβαση για την ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων

Η χώρα και ο λαός μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη όσο και πρωτοφανή κατάσταση, όπως άλλωστε και το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη, μπροστά στην έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Τούτες τις ώρες αυτό που προέχει είναι η ανθρώπινη ζωή. Γι’ αυτό θεωρούμε κρίσιμο να επαναφέρουμε το σύνολο των προτάσεών μας για την άμεση ενίσχυση με ιατρικό και επικουρικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ταυτόχρονα όμως πρέπει να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα και αποτελεσματικά και τις οικονομικές συνέπειες του κορωνοϊού, που πλήττουν ήδη τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.

Και αν για τον κορωνοϊό το φάρμακο αποτελεί ακόμη ζητούμενο για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, για την οικονομία το φάρμακο δεν είναι άγνωστο: Απαιτείται άμεση χαλάρωση των δημοσιονομικών περιορισμών και γενναία δημόσια παρέμβαση.

 

 • Η κριτική μας για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν. (fb. 18.03.2020)

Η ανακοίνωση των οικονομικών μέτρων της κυβέρνησης αποτελεί ένα πρώτο και αυτονόητο και θετικό βήμα, το οποίο όμως είναι, θεωρώ, ανεπαρκές .
Πιο συγκεκριμένα:
1)Το ποσό των 800 ευρώ για 1.5 μήνα είναι εξαιρετικά χαμηλό. Είναι κάτω από τον κατώτατο μισθό και δεν επαρκεί για την κάλυψη των εργαζομένων. Απαιτείται πλήρης καταβολή μισθών και πλήρης κάλυψη του μισθολογικού κόστους των επιχειρήσεων από το κράτος.
2) Χιλιάδες εργαζόμενοι μένουν εκτός του επιδόματος αφού απασχολούνται σε επιχειρήσεις που δεν έχουν κλείσει αλλά υπολειτουργούν. Απαιτούνται οριζόντια μέτρα που θα καλύψουν όλους τους κλάδους της οικονομίας.
3) Για τους ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρηματίες πρέπει να υπάρξει ειδικό επίδομα, το οποίο θα ισούται με το 1/12 του περυσινού καθαρού εισοδήματός τους, με ελάχιστο τον κατώτατο μισθό και μέγιστο ένα πλαφόν που θα ορίσει η κυβέρνηση.
4) Τα κίνητρα και οι παραινέσεις για αποφυγή απολύσεων δεν επαρκούν. Ποιος ξενοδόχος ή επιχειρηματίας πείθεται να μην απολύσει όταν κατακρημνίζεται ο τζίρος του;

– Απαιτείται γενικευμένη απαγόρευση απολύσεων, αλλιώς θα οδηγηθούμε σε έκρηξη της ανεργίας.

– Απαιτείται επιπλέον ακύρωση των απολύσεων που ήδη πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο μήνα καθώς και απαγόρευση δυσμενούς μετατροπής συμβάσεων (για παράδειγμα, πλήρους σε μερικής).
5) Απαιτείται ρύθμιση για τον μη συμψηφισμό ημερών μη εργασίας λόγω κορονοϊού με τις τακτικές άδειες εργαζομένων.
6) Πρέπει να προστατευθούν οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων των οποίων τα ωράρια έχουν επεκταθεί (πχ σούπερ μάρκετ). Αντιθέτως έχει ανασταλεί η δήλωση των υπερωριών τους, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη εξουθένωση των εργαζομένων χωρίς προστασία.
7) Είναι αναγκαίο να δοθεί έκτακτο επίδομα για τα χαμηλά εισοδήματα με στόχο την κάλυψη έκτακτων αναγκών.
8) Απαιτείται αναστολή των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας για την οποία δεν υπήρξε καμία μέριμνα.
9) Πρέπει, τέλος, άμεσα να υπάρξει παρέμβαση της κυβέρνησης προκειμένου οι τράπεζες να παγώσουν την καταβολή δόσεων κεφαλαίου (χρεωλύσια) και για τα φυσικά πρόσωπα που μέχρι πριν την κρίση ήταν συνεπείς. Ειδάλλως θα βρεθούμε μπροστά σε έκρηξη νέων κόκκινων δανείων και μαζικούς πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας.

Υ.Γ. Θα παρακαλούσα την θέση σας και την πρόταση σας.

 • Μένουμε σπίτι (fb 21.03.2020)

Για μένα το “Μένουμε σπίτι” σημαίνει ότι είμαστε λογικοί, είμαστε έξυπνοι, είμαστε σοβαροί, έχουμε συναίσθηση του κινδύνου που αντιμετωπίζει η οικογένεια μας, οι φίλοι μας, η κοινωνία ολόκληρη και τελικά η πατρίδα μας.

 • Βίντεο «Θα κάτσω Σπίτι» 23.03.2020

https://www.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=MGZAhNow_fs&

 • Πρόσκληση να μην μείνει κανένας μόνος 26.03.2020

https://www.facebook.com/avlonitis2019/posts/1821268174702260

 • Δήλωση για Σ.Λάππα (28.03.2020)

https://www.facebook.com/avlonitis2019/posts/1823358114493266?__tn__=K-R