Επισκόπηση Συναντήσεων Αλ.Αυλωνίτη

Ο βουλευτής Κέρκυρας και Αν.Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, στα πλαίσια των συνεχών επαφών του με τοπικούς φορείς του νησιού, πραγματοποίησε το τελευταίο διάστημα τις εξής συναντήσεις :

Συνάντηση με Οδηγούς Ταξί

Πρόσφατα ο βουλευτής είχε συνάντηση των Σωματείων Ιδιοκτητών Ταξί Κέρκυρας «Ο Ταξιάρχης» & «Άγιος Χριστόφορος» καθώς και Αντιπροσωπεία του Ράδιο Ταξί Κέρκυρας. Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τα προβλήματα του κλάδου, τα οποία γιγαντώνονται καθώς έχει περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, όχι μόνο λόγω της κρίσης της πανδημίας αλλά και των επιλογών της κυβέρνησης, η οποία επιδεικτικά αγνοεί τις συνεχείς εκκλήσεις του κλάδου για στήριξη. Κύρια προβλήματα που τέθηκαν από τα σωματεία ήταν οι αθέμιτες πρακτικές, οι περιορισμοί στον τρόπο λειτουργίας τους, γεγονότα που, παράλληλα με την απουσία μέτρων στήριξης, έχουν οδηγήσει τους περισσότερους ιδιοκτήτες σε οικονομική ασφυξία. Θα πρέπει να υπάρξει άμεσα μέριμνα για την ενίσχυση των ιδιοκτητών ταξί.

Συνάντηση με Κυνοφιλική Λέσχη Κέρκυρας

Στη συνέχεια ο βουλευτής συναντήθηκε με τη Διοίκηση της Κυνοφιλικής Λέσχης Κέρκυρας (ΚΥ.ΛΕ.Κ) για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στη διαχείριση και προστασία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Η Λέσχη εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Τσιριγγάκη Κωνσταντίνο και τον Γενικό Γραμματέα Χυτήρη Ιωάννη. Η συζήτηση ήταν εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική και ετέθησαν σοβαρότατα ζητήματα σχετικά με τις νομοθετικές εξελίξεις για τα θέματα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων αλλά και για την ουσιαστική στήριξη των φιλοζωικών σωματείων. Η ενδεχόμενη υποχρεωτική στείρωση δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού των αδέσποτων σκύλων, αλλά αντίθετα στοχοποιεί άδικα μεγάλη μερίδα ευσυνείδητων κυνόφιλων. Με αυτό το τρόπο, η κυβέρνηση πρακτικά τιμωρεί την υπεύθυνη και οργανωμένη κυνοφιλία, αγνοώντας το γεγονός ότι οι εθελοντές των φιλοζωϊκών συλλόγων ουσιαστικά αναπληρώνουν το κενό που υπάρχει σε επίπεδο κρατικής και δημοτικής υποστήριξης, φροντίζοντας έναν μεγάλο αριθμό αδέσποτων ζώων.
Συνάντηση με Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων 4ου Λυκείου Κέρκυρας

Επιπλέον, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Αλαμάνο Σπυρίδωνα και άλλα μέλη του Συλλόγου. Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η ενημέρωση του βουλευτή για την κατάσταση των κτηριακών εγκαταστάσεων του Λυκείου και την ανάγκη αναβάθμισης τους. Οι συνεχείς περιπέτειες έναρξης και παύσης των εργασιών, οι αλλεπάλληλες εντάξεις και απεντάξεις από προγράμματα έχουν προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στους καθηγητές, τους μαθητές και τους γονείς, καθώς διαιωνίζεται μια έκρυθμη κατάσταση που δεν οδηγεί πουθενά. Υπάρχουν ελπίδες για ολοκλήρωση, καθώς ο βουλευτής, ύστερα και από επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας Ν.Καλόγερο, πληροφορήθηκε πως το έργο του σχολείου θα ολοκληρωθεί μέσα από την διάθεση ιδίων πόρων του Δήμου. Ο βουλευτής δήλωσε πως θα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης για την ταχύτερη ολοκλήρωση των εργασιών.

Συνάντηση με Πρόεδρο Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας

Επιπρόσθετα, ο βουλευτής συναντήθηκε με το πρόεδρο της Διοίκησης του Εθνικού Αθλητικού Κέντρου Κέρκυρας Σταμάτη Λυκούρη. Ο βουλευτής ενημερώθηκε για την κατάσταση των αθλητικών εγκαταστάσεων του αθλητικού κέντρου. Διαπίστωσε πως η έλλειψη άμεσου σχεδιασμού αναβάθμισης των αθλητικών εγκαταστάσεων κατά την πρώτη περίοδο της πανδημίας και ο μη έγκαιρος σχεδιασμός χρηματοδότησης, φαίνεται πως πλέον έχουν μπει σε έναν προγραμματισμό. Ο βουλευτής δήλωσε πως θα παρακολουθεί την κατάσταση και θα συνεισφέρει με τον καλύτερο τρόπο. Ο αθλητισμός ως κοινωνικό φαινόμενο και εστία κοινωνικοποίησης και διαπαιδαγώγησης ιδιαίτερα των νέων καλλιεργεί συνειδήσεις, προάγει πανανθρώπινες αξίες και ιδανικά, και δεν αξίζει στην Κέρκυρα αυτή η κατάσταση, αφού έχει γεννήσει αθλητές και οι κερκυραίοι πολίτες ασπάζονται και προάγουν τα ιδανικά του αθλητισμού .

Συνάντηση με Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρα

Τέλος, ο βουλευτής συναντήθηκε με τον Ιατρικό Σύλλογο Κέρκυρας, ο οποίος εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο Καλούδη Δημήτρη και το μέλος του ΔΣ Μηλιός  Γεώργιος . Συζητήθηκαν θέματα για την υγειονομική κατάσταση, η πορεία της πανδημίας στην Κέρκυρα, η στήριξη των υγειονομικών δομών και των δομών εμβολιασμού. Ο βουλευτής δήλωσε πως η Πολιτεία θα πρέπει να στηρίξει τον ιατρικό και υγειονομικό κόσμο, και όχι να μένει σε χειροκροτήματα.