ΔΤ Αλ.Αυλωνίτη για Μαρία Κόντη

Η κυβερνήτης του «ιστορικού» σκάφους του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ 602 που εδρεύει στο Μόλυβο Λέσβου, η επικελευστής του Λιμενικού Σώματος Μαρία Κόντη, με καταγωγή από την Κέρκυρα, τιμήθηκε χθες (15/1) στη διάρκεια εκδήλωσης του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής από τον  Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη μαζί με άλλες δυο γυναίκες κυβερνήτες σκαφών στο Ανατολικό Αιγαίο για το σημαντικό έργο που επιτελούν κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Στα πρόσωπα των τιμώμενων στελεχών του Λιμενικού Σώματος τιμώνται όλοι οι πατριώτες μας ένστολοι και μη, που συμμετέχουν όλο αυτό το διάστημα στις επιχειρήσεις διάσωσης των κατατρεγμένων συνανθρώπων μας (προσφύγων στην πλειοψηφία τους που προέρχονται από εμπόλεμες ζώνες) οι οποίοι διακινδυνεύοντας την ζωή τους στα νερά του Αιγαίου, προσπαθούν να περάσουν στην πολιτισμένη Ευρώπη.

Το προσφυγικό ζήτημα είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που μας κάνει να αναμετρηθούμε με την ανθρωπιά μας. Και κρατικοί λειτουργοί σαν την Μαρία Κόντη μας οδηγούν με το παράδειγμα τους να μένουμε σταθεροί σε αξίες που πολλές φορές λησμονούμε.

Χαιρετίζω την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης να ανασυστήσει το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής, αναγνωρίζοντας έτσι και το λάθος κατάργησής του. Ο λαός μας, που αντιμετωπίζει στην μεγάλη του πλειοψηφία με  αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και τους μετανάστες δείχνει το δρόμο στην κυβέρνηση που αρνείται να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του μεταναστευτικού με σοβαρότητα και αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. Η χώρα μας χρειάζεται μια νέα μεταναστευτική πολιτική, ριζικά διαφορετική από αυτήν που προωθεί η κυβέρνηση. Μια πολιτική με γνώμονα την αλληλεγγύη και την κοινωνική συνοχή, που να σέβεται και να αξιοποιεί τις ευρωπαϊκές και κοινοτικές συμβάσεις, καθώς οι μικτές μεταναστευτικές ροές δεν είναι ελληνικό πρόβλημα, αλλά ευρωπαϊκό και διεθνές ζήτημα, που απαιτεί συνολικές λύσεις και συνέργειες, αντί για ιδεοληψίες και αυταρχισμό.