Δήλωση Αλ.Αυλωνίτη – Είναι απαράδεκτη η έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων 26.11.20

 

 Είναι απαράδεκτη η έλλειψη αντιγριπικών εμβολίων

Ακούγαμε συνέχεια πως φέτος οι παραγγελίες των αντιγριπικών εμβολίων ήταν πάρα πολλές και δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα, αλλά συνεχώς καταγγέλλονται τρομακτικές ελλείψεις από πολίτες και θεσμικούς φορείς.

Λίγα φαρμακεία πια έχουν σε απόθεμα εμβόλια, με μια πανδημία κορονοϊού να καλπάζει.

Η υγειονομική θωράκιση της χώρας περνά μέσα από την κρατική πολιτική του εμβολιασμού. Και ενώ από την μια μας έκαναν παραινέσεις, σποτάκια κουνώντας μας το δάχτυλο προκειμένου να εμβολιαστούμε, επικαλούμενοι την ατομική ευθύνη, οι ίδιοι δεν φρόντισαν να προμηθευτούν αρκετές δόσεις του αντιγριπικού εμβολίου. Πρόκειται για μία πρωτοφανή κατάσταση! Χωρίς  το αντιγριπικό εμβόλιο, μένουν έκθετες οι ευπαθείς ομάδες και κατ’επέκταση όλος ο πληθυσμός, αφού ο διπλός κίνδυνος του κορωνοϊού και της γρίπης μπορεί να αποτελέσει έναν ιδιαίτερα ολέθριο συνδυασμό για την υγειονομική κατάσταση της χώρας, και την ζωή των πολιτών.

Ακούει το Υπουργείο Υγείας;

Αφού γνώριζε ότι φέτος θα υπάρχει υπερζήτηση των αντιγριπικών εμβολίων, γιατί δεν προέβη στις κατάλληλες ενέργειες για να εξασφαλίσει ώστε να μην υπάρχει καμία έλλειψη αντιγριπικού εμβολίου στη χώρα;

Άμεσα εμβόλια τώρα.

Από το Γραφείο Τύπου