Δήλωση Αλ.Αυλωνίτη για τον αποκλεισμός χιλιάδων ελαιοπαραγωγών από το Μέτρο 21 25.11.20

Ερώτηση που συνυπογράφει ο Βουλευτής Κέρκυρας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ. Αλέξανδρος Αυλωνίτης κατατέθηκε από 44 συνολικά Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Π. Σ. κατόπιν πρωτοβουλίας του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρου Αραχωβίτη προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην οποία επισημαίνεται ο αποκλεισμός χιλιάδων ελαιοπαραγωγών και πιθανότατα της πλειοψηφίας των Κερκυραίων παραγωγών από την οικονομική ενίσχυση της έκτακτης επιχορήγησης του νέου «Μέτρο 21».

Οι συνυπογράφοντες Βουλευτές υποστηρίζουν πως ο υπολογισμός των δικαιούχων στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, αλλά και ο αποκλεισμός όσων δήλωσαν μέσα στο έτος 2020 ως κύρια επαγγελματική ιδιότητα αγρότες, αγνοεί την ελληνική πραγματικότητα των ετερο-επαγγελματιών με μισθωτές υπηρεσίες ή ενοίκια και ζημιές στην αγροτική τους δραστηριότητα, των συνταξιούχων του ΟΓΑ που δεν είχαν κάνει εγγραφή στο ΜΑΑΕ, των νεοεισερχόμενων αγροτών που δεν έχουν προλάβει να εγγραφούν στο μητρώο και πολλών άλλων περιπτώσεων.

Παράλληλα, θέτουν το σοβαρό ενδεχόμενο επιδείνωσης της υγείας των αγροτών και του πληθυσμού εν γένει  εξαιτίας των μετακινήσεων σε μελετητικά γραφεία που καλούνται να κάνουν μέσα στο ασφυκτικό πλαίσιο της προθεσμίας των 10 ημερών (έως 27 Νοεμβρίου) για την υποβολή της δήλωσης αλλά και στα Τμήματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Ελέγχων για τη βεβαίωση της ιδιότητας του ΚΚΕΑ σε συνθήκες συνωστισμού.

Τέλος, θίγουν το γεγονός ότι στις περισσότερες περιοχές της χώρας που έχουν ως βασικό παραγόμενο προϊόν το ελαιόλαδο, μεγάλη ποσότητα του παράγεται από καλλιεργητές οι οποίοι δεν είναι αγρότες κατά κύριο επάγγελμα. Μία τέτοια περιοχή είναι και η Κέρκυρα.

Ολόκληρη η ερώτηση εδώ : https://www.syriza.gr/article/id/100699/Boyleytes-SYRIZA—Proodeytikhs-Symmachias:–Ektos-toy-Metroy-21-toy-Programmatos-Agrotikhs-Anaptykshs-chiliades-elaioparagwgoi.html

Από το Γραφείο Τύπου