Δήλωση Αλ.Αυλωνίτη για την ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης 25.11.20

 

Δήλωση του Βουλευτή Κέρκυρας και Αναπληρωτή Τομεάρχη Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξανδρου Αυλωνίτη για την ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης.

 

Σήμερα, συμπληρώνονται 78 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοπόταμου, τη νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942,από τις αντιστασιακές οργανώσεις του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, οι οποίες ένωσαν τις δυνάμεις τους απέναντι στους κατακτητές. Το γεγονός αυτό προσδίδει στην ημέρα αυτή ένα τεράστιο συμβολισμό, δημιούργησε σοβαρά προβλήματα ανεφοδιασμού στους Γερμανούς κατακτητές, συνετέλεσε στην πύκνωση των γραμμών του αντάρτικου στη Ρούμελη, αλλά, κυρίως, ανύψωσε το ηθικό του σκλαβωμένου τότε λαού μας.

Σήμερα ημέρα πανελλήνιου εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης τιμούμε την αντίσταση των Ελλήνων, κατά των κατοχικών δυνάμεων (Γερμανικών, Ιταλικών και Βουλγαρικών) την περίοδο 1941-1944, τιμούμε όλους τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, όλες εκείνες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες που έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την ελευθερία της χώρας μας. Η Εθνική Αντίσταση έσωσε την τιμή και την υπερηφάνεια της Ελλάδας. Το έπος της Αλβανίας και η αντίσταση κατά των κατακτητών αποτελούν έργο όλων των Ελλήνων που πολέμησαν για το μέγιστο αγαθό της ελευθερίας ενάντια στο ναζισμό και τον φασισμό.

Στις μέρες μας, όπου στην Ευρώπη και τη χώρα μας κάνουν ξανά την εμφάνισή τους ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο νεοναζισμός, οφείλουμε να τιμούμε τους αγωνιστές της Αντίστασης εναντίον του ναζισμού και του φασισμού, προασπίζοντας τις αξίες της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας, της κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Από το Γραφείο Τύπου