Την ώρα που το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ αποσιωπά τις αρνητικές συνέπειες των πολιτικών της ΝΔ και τις απαράδεκτες τοποθετήσεις στελεχών της, ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομβικός ώστε να αναδεικνύει αυτά τα αρνητικά, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης Στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη.

Παρά τις αντιδημοφιλείς και ανάλγητες πολιτικές και τοποθετήσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των στελεχών της, καθώς και στελεχών της ΝΔ, ο κόσμος δεν έχει συνειδητοποιήσει πλήρως το περιεχόμενό τους και να μην υπάρχουν ακόμη μεγάλες αντιδράσεις, γιατί «το σύνολο σχεδόν των ΜΜΕ είναι με το μέρος της, ώστε να περνάει τις θέσεις της και να “εξαφανίζει” τις αρνητικές συνέπειες της πολιτικής της», είπε ο κ. Αυλωνίτης. «Γι` αυτό η θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι κομβικής σημασίας, θα πρέπει με πολύ πιο οργανωμένο τρόπο … να παρεμβαίνουμε στα ΜΜΕ όπου μπορούμε, να αναδεικνύουμε τα αρνητικά των πολιτικών της ΝΔ».

Το σχόλιο έγινε με αφορμή αφενός τις απαράδεκτες θέσεις του βουλευτή της ΝΔ (και μέχρι πρότινος βασικού σχολιαστή στον ΣΚΑΪ) Μπάμπη Παπαδημητρίου υπέρ της δολοφονίας του ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από τις ΗΠΑ κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, σε εκπομπή της κρατικής τηλεόρασης, αλλά και αφετέρου την κίνηση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση να προχωρήσει σε φωτογραφική διάταξη ώστε συνταξιούχοι δημόσιοι υπάλληλοι να μπορούν να εργαστούν ξανά στο Δημόσιο (κυρίως ως μετακλητοί και σύμβουλοι) χωρίς να χάνουν την σύνταξή τους.